Versiunea romana Русская версия English version | Cautare | Logare | Înregistrare | Poşta
Directia Politie Rutiera

ANUNT

Site-ul se afla in faza de redesign si reconstructie. Se pot considera active doar rubricile Martor ocular si Comunicate de Presa. Va multumim.
Serviciul de presă
<font size="3"><b>INFORMAȚIE</b></font>

INFORMAȚIE

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare au fost agresați de niște indivizi. Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, 16 august curent.   

Astfel, aproximativ  pe la ora 18:30, echipajul  de patrulare se afla pe strada Independenţei din sectorul Botanica al capitalei, cînd a observat o unitate de transport parcată neregulamentar. Apropiindu-se de automobilul de model Mitsubishi, polițiștii au inițiat procedura de documentare a contravenției în lipsa șoferului. Ca urmare a încălcării depistate polițiștii au început procedura de ridicare a plăcilor de înmatriculare. 

În scurt timp, după ridicarea numărului, de către inspectori s-a apropiat un tînăr agresiv, care s-a prezentat drept proprietar al automobilului de model Mitsubishi, şi a încercat să smulgă numărul din mîina inspectorului. Al doilea polițist a încercat să calmeze spiritele, însă, pe neaşteptate a fost lovit din spate de un alt individ. Agresorii, cu mult cinism și obrăznicie, au ultragiat și aplicat violență fizică asupra inspectorilor de patrulare, fapt ce i-a determinat să aplice mijloacele speciale. Astfel, polițiștii au folosit spray-ul lacrimogen ca să-i potolească. 

Actualmente, toate materialele pe acest caz  se află în gestiunea IP Botanica. Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare a inițiat o cercetare internă pentru a elucida toate  circumstanțele acestui incident.           
Detalii
<div style="text-align: justify;"><font size="3"><b>Copil salvat de  poliţişti de patrulare </b></font></div>

Copil salvat de  poliţişti de patrulare 

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare au salvat viața unui puști de 5 ani. S-a întîmplat în după-amiaza zilei de ieri, 16 august. Polițiștii participau la o acțiune de patrulare a traseului Chișinău - Reni atunci când le-a fost solicitat ajutorul de către un bărbat de 26 de ani. Tînărul era șocat  deoarece fiul său de 5 anișori se afla în stare de inconștiență, survenită în urma unor circumstanțe necunoscute. 

Micuțul risca să moară din cauză că nu  dădea nici un semn de viață, iar ambulanța care ar fi trebuit să-l preia  nu venea. Imediat, poliţiştii au îmbarcat mama și copilul în automobilul de serviciu și i-au transportat, în siguranţă, la Institutul Mamei și Copilului, unde puștiul a fost supus intervenţiilor medicilor. 

Ulterior s-a aflat că familia din satul Cigîrleni, Ialoveni, și-a lăsat copilul la o rudă apropiată. Băiețelul se juca în curte, cînd la un moment dat a căzut la pămînt fără a mai da semne de viață. Anunțați despre incident, părinții au urcat  micuțul în automobil și îndreptat spre Chișinău. 

Doar promptitudinea polițiștilor a făcut ca viața copilului să fie salvată. Acesta a fost spitalizat în secția reanimare și supus unor investigaţii amănunţite, starea lui fiind critică, dar stabilă.
Detalii
<div style="text-align: justify;"><font size="3"><b>Atenție
la caniculă! Ne așteaptă două zile extrem de călduroare</b></font></div>

Atenție la caniculă! Ne așteaptă două zile extrem de călduroare

Potrivit datelor  Serviciul Hidrometeorologic de Stat azi și mîine, 14 și 15 august curent,  temperatura aerului va atinge valori de 36-39°C.  În acest context, Inspectoratul Naţional de Patrulare atenţionează toţi participanţii la traficul rutier să ţină cont de avertizările meteo şi să nu se pornească la drum  fără mare necesitate.     

În cazul în care va-ți hotărît să călătoriți, asigurați-vă că ați alimentat autoturismul cu suficient combustibil, aveți la îndemînă apă potabilă, trusă medicală cu medicamente necesare iar în portbagajul maşinii - stingătorul de incendiu. Pietonii, purtați  haine din stofe naturale și de culori deschise. 

Recomandăm participanților la traficul rutier, în special celor  care suferă de diverse maladii cronice să nu călătorească în orele amiezii. Astfel, în intervalul orelor 1100 – 1600 razele solare sunt cele mai puternice și pot afecta grav starea sănătății. 
Detalii
<div style="text-align: justify;"><font size="3"><b>Inspectoratul Național de Patrulare dezminte în
totalitate acuzațiile autorităților UTA Gagauzia precum că angajații INP au
agresat un șofer din satul Beșalma</b></font></div>

Inspectoratul Național de Patrulare dezminte în totalitate acuzațiile autorităților UTA Gagauzia precum că angajații INP au agresat un șofer din satul Beșalma

Reamintim, că subdiviziunile teritoriale ale INP  au desfășurat în perioada 3 - 11 august, operațiunea specială ”Cascada”, care a avut drept scop  intensificarea activităţii de menţinere a ordinii de drept şi asigurare a securităţii publice pe teritoriul  UTA Gagauz-Yeri. 

La data de 3 august curent, în conformitate cu planul  de activitate, opt echipe mixte formate din angajați ai INP și BPDS Fulger au  activat pe teritoriul menționat, patru  grupe de patrulare au fost dislocate în raionul Ceadîr – Lunga iar patru  în raionul Comrat.             

În jurul orelor 00:00 echipele mobile din raionul Comrat  se aflau în satul Beșalma. În timpul patrulării polițiștii au observat o motoretă care le venea în întîmpinare. Conducătorul  unității de transport, avînd drept scop eschivarea de la control, a deconectat lumina farurilor și a încercat să-și schimbe direcția de deplasare. Șoferul a virat pe trotuar unde s-a încîlcit într-o plasă metalică apoi s-a izbit într-un pilon de beton și a căzut jos.             

Unul din cele patru echipaje, s-a oprit pentru a acorda șoferului primul ajutor. Ulterior, polițiștii au apelat grupul de intervenție operativ 902  și, respectiv, serviciul 903.  

Pînă la sosirea organelor de resort echipele de patrulare au asigurat locul accidentului și i-au acordat  conducătorului  primul ajutor medical. Ultimul, fiind în stare de ebrietate alcoolică  s-a dat în spectacol, acuzînd polițiștii în maltratare fizică.    
În scurt timp,  la fața locului au apărut mai multe persoane care se aflau la o petrecere din preajmă. Aceștia, aflîndu-se sub influența alcoolului au început să șantajeze polițiștii. Pentru a aplana conflictul, inspectorii au continuat  activitatea de  patrulare deplasîndu-se  în satul Chirsova.  

Actualmente, toate materialele pe acest caz  se află în gestiunea procuraturii orașului Comrat. Totodată, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție  al MAI a inițiat o cercetare internă pentru a elucida toate  circumstanțele acestui incident.                        
Detalii
Transparenţa decizională
Ştirile direcţiei
INFORMAȚIE Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare au fost agresați de niște indivizi. Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri, 16 august curent.   Astfel, aproximativ  pe la ora 18:30, echipajul  de patrulare se afla pe strada Independenţei din sectorul Botanica al capitalei, cînd a observat o unitate de transport parcată neregulamentar. Apropiindu-se de automobilul de model Mitsubishi, polițiștii au inițiat procedura de documentare a contravenției în lipsa șoferului. Ca urmare a încălcării depistate polițiștii au început procedura de ridicare a plăcilor de înmatriculare. În scurt timp, după ridicarea numărului, de către inspectori s-a apropiat un tînăr agresiv, care s-a prezentat drept proprietar al automobilului de model Mitsubishi, şi a încercat să smulgă numărul din mîina inspectorului. Al doilea polițist a încercat să calmeze spiritele, însă, pe neaşteptate a fost lovit din ...
Detalii aici...
Copil salvat de  poliţişti de patrulare 
Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare au salvat viața unui puști de 5 ani. S-a întîmplat în după-amiaza zilei de ieri, 16 august. Polițiștii participau la o acțiune de patrulare a traseului Chișinău - Reni atunci când le-a fost solicitat ajutorul de către un bărbat de 26 de ani. Tînărul era șocat  deoarece fiul său de 5 anișori se afla în stare de inconștiență, survenită în urma unor circumstanțe necunoscute. Micuțul risca să moară din cauză că nu  dădea nici un semn de viață, iar ambulanța care ar fi trebuit să-l preia  nu venea. Imediat, poliţiştii au îmbarcat mama și copilul în automobilul de serviciu și i-au transportat, în siguranţă, la Institutul Mamei și Copilului, unde puștiul a fost supus intervenţiilor medicilor. Ulterior s-a aflat că familia din satul Cigîrleni, Ialoveni, și-a lăsat copilul la o rudă apropiată. Băiețelul se juca în curte, cînd la un momen...
Detalii aici...
Atent!